sunnuntai 11. toukokuuta 2008

Joensuun kosket 12.5.08

Jälleen kalalla Joensuun koskilla. On tullut nyt käytyä melko ahkerasti aina kun töiltään kerkeää. Tänään ajattelin lähteä "aikaisin" aamusta, jos vaikka kalastajiakin olisi vähemmän, kuin iltaisin, jolloin ottipaikoilla on porukkaa ruuhkaksi asti.

Olin koskillä vaille 7, paikalla oli ainoastaan yksi perhomies.
Pian aloituksen jälkeen kala kiinni indikaattorin alla uitetussa flasback larvassa. Kalalaji ei jäänyt epäselväksi harjuksen esitellessä itseään komeilla ilmaloikilla. Hyppynäytöksen jälkeen harjus päätti vaihtaa maisemaa ja paineli pohjia myöten korkealla olevassa vedessä reilusti alaspäin. Muutaman minuutin väsyttelyjen jälkeen harjus ylös, pikaiset mittaukset ja kuvaukset. Harjus 39 cm! Virkeänä harjus lähti takaisin vetiseen elementtiinsä. Harjuksien esiintyminen Joensuun koskissa tuntuu vaihtelevan vuosittain, mutta mukavia yllätyksiä ne tarjoavat!

Muutamia päiviä aikaisemmin näytillä oli 36-37 cm:n harjus, toivottavasti harjusten kutu onnistuu nyt keväällä ja niiden määrä koskissa lisääntyy!




Ei kerennyt hyvin montaa heittoa vanhentua kun indikaattori tipahti jälleen pinnan alle ja armoton taistelu alkoi. Kalan laji oli täysi arvoitus haaviamiseen saakka. Kala pysytteli syvällä ja käytti harjuksen tavoin virtaa apunaan. 5-10 min väsytyksen jälkeen olivat sekä kala että kalastaja selvää kauraa.
Elämäni ensimmäinen perhokirjolohi oli haavissa ja saamamies taivaassa!!
Pitkään tuota kirreä on saanut metsästää, mutta onnistuihan se viimeinkin. Ottipeli oli joko se harjuksenkin saalistanut fläsä larva tai ylempänä tapsissa ollut kak´s häkiläinen, sillä perho irtosi kalan ollessa haavissa niin ottipelistä ei ole täyttä varmuutta, mutta samapa se! Kalan mitat olivat 52 cm/1,4 kg.

Tuore istukas ainakin repaleisista evistä päätellen. Evistään huolimatta kalalla oli menohaluja huomattavasti istari taimenia enemmän ja onkin omassa ranking listassa taimenta korkeammalla!


Ei kommentteja: